Ce face

Solutia "Solar Hot Water" de la SONNENKRAFT foloseste energia de la soare pentru a incalzi apa necesara consumului casnic, de la bucatarie sau de la baie.

COMPACT E

COMPACT E

Nu trebuie sa fie scump pentru a deveni eficient energetic. SONNENKRAFT® va ofera cea mai usoara solutie pentru a utiliza energia solara in casa dumneavoastra.
Mai ales această instalație este garanția pentru o solutie de calitate premium Europeana care asigura aprovizionarea cu energie de lungă durată care are un efect pozitiv asupra mediului.

INSTALARE USOARA
Usor de configurat si de instalat ca urmare a SISTEMULUI "Plug and Flow". Datorită designului suplu, Compact E are nevoie de foarte puțin spațiu.

 

UNITATE DE CONTROL
O unitate de control noua si simpla face sistemul COMPACT E foarte usor de operat. Acesta necesita, de asemenea, intretinere minima.

TEHNOLOGIE FIABILA
Solutia se bazeaza pe o tehnologie dovedita si durabila. Toate componentele sunt de calitate premium si produse in Europa.

IMBINARE PERFECTA A COMPONENTELOR
Toate componentele sunt testate temeinic si imbinate perfect. Noi folosim tehnologie de inalta clasa pentru a asigura durabilitatea si eficienta.

COMPACT PLUS

COMPACT PLUS

Solutia COMPACT Plus este solutia cea mai convenabila pentru cantitati mari de apa calda menajera.
Aceasta solutie este garantia pentru o instalatie de calitate premium Europeana care asigura aprovizionarea cu energie de lunga durata si un impact pozitiv asupra mediului.

 

OPERARE USOARA
Panoul de control intuitiv si bine testat a solutiei COMPACT Plus asigura o pornire si operare usoara.

OPTIUNI DE MONTAJ FLEXIBILE
Grupul de pompare si control PSKR poate fi montat atat pe rezervor cat si pe perete, astfel economisiti spatiu si conducte. Adaptare la nevoile dumneavoastra de montare.

TEHNOLOGIE FIABILA
Solutia se bazeaza pe o tehnologie dovedita si durabila. Toate componentele sunt de calitate premium si produse in Europa.

IMBINARE PERFECTA A COMPONENTELOR
Toate componentele sunt testate temeinic si imbinate perfect. Noi folosim tehnologie de inalta clasa pentru a asigura durabilitatea si eficienta.

Ce face

Solutia pentru apa calda si aport la incalzire de la SONNENKRAFT® foloseste energia solarelui pentru a incalzii apa necesara consumului casnic de la baie sau bucatarie.

COMFORT E

COMFORT E

Varianta COMFORT E oferita de SONNENKRAFT® reprezinta solutia optima cu privire la costurile efective pt. producerea atat a apei calde menajere cat si pentru incalzirea locuintei. Aceasta solutie este constituita pe baza dezvoltarii noului boiler PSR-E, prevazut cu o o statie de pompare foarte eficienta si “modulul inteligent” pt. prepararea apei calde. Poate asigura pana la 30% din necesarul de incalzire si 80% din necesarul de apa calda menajera

NOUL MODUL DE PREPARARE AL APEI CALDE PROASPETE
Apa calda proaspata si igienica, este noua cerinta. O “unitate inteligenta” asigura livrarea unei cantitati exacte de apa calda proaspata exact atunci cand este ceruta. Nu va mai fi necesara eliminarea apei calde stocate pt. prevenirea dezvoltarii bacteriilor.

 

IMBUNATATIREA STRATIFICARII
Noul registru solar este capsulat; avand ca rezultat o umplere mai rapida a partii superioare a tanc-ului si o diferenta de temperatura mai mare intre straturile acestuia ceea ce inseamna o performanta imbunatatita in vederea asigurarii aportului la incalzire in lunile mai reci ale anului. Noua izolatie se aplica perfect si reduce pierderile de caldura.

DOMENIU MARE DE REGLAJ AL SUPORTILOR
Acesta asigura o pozitionare perfecta a tanc-ului pe orice fel de suprafata. Marginea de jos a tanc-ului acopera picioarele, conferind un design atragator.

PSKR18/HE
Versiunea HE a lui PSKR18 vine cu o noua unitate de control, prevazuta cu un panou de reglaj usor de utilizat. Noul modul mareste capacitatea de reglaj a debitului cu 30%.

COMFORT E PLUS

COMFORT E PLUS

Varianta COMFORT E Plus este o solutie termica solara mai complexa pentru producerea apei calde si incalzirea locuintelor.
Aceasta poate acoperii pana la 50% din necesarul de incalzire si 80% din productia de apa calda
Sistemul este constituit din noul model de tanc (boiler) PSC-E prevazut cu modul inteligent pentru producerea de apa calda proaspata, modul de inalta eficienta pentru asigurarea stratificarii si un modul optional pentru producerea agentului termic de incalzire. Toate aceste module sunt realizate astfel incat sa functioneze perfect impreuna.
Modulul de incalzire HKM20, care poate fi montat si pe sistemul CONFORT E Plus, poate asigura contolul direct al incalzirii pe baza de radiatoare sau incalzire prin pardoseala, functie si de temperature exterioara. RAS20 asigura o utilizare optima a energiei solare in combinatie cu sistemul de incalzire deja existent, in special centrale termice in condensatie.

NOUL MODUL PENTRU PREPARARE APA CALDA PROASPATA
Apa calda proaspata si igenica la cerere si in functie de necesitati. O unitate inteligenta asigura furnizarea cantitatii exacte de apa calda proaspata, exact atunci cand este ceruta. Nu mai este necesara stocarea apei calde care ar putea favoriza dezvoltarea bacteriilor.

 

REDUCEREA PIERDERILOR DE CALDURA CU 20%
Noul tanc PSR prezinta mai multe imbunatatiri: este prevazut cu un registru solar capsulat, incarcarea mai rapida a partii superioare si o diferenta mai mare a temperaturii intre straturile acestuia, precum si un randament superior in utilizarea aportului de caldura in perioada de primavara si toamna.

DOMENIU MARE DE REGLAJ AL SUPORTILOR
Acesta asigura o pozitionare perfecta a tanc-ului pe orice fel de suprafata. Marginea de jos a tanc-ului acopera picioarele, conferind un design atragator.

MODUL DE INCARCARE STRATIFICATA
Sistemul SLM50HE garanteaza o stratificare optima in tanc-ul de stocare. Eficienta marita a pompei asigura un consum mic de energie electrica.

COMFORT E XL

Comfort E XL

Sistemul solar COMFORT E XL de la SONNENKRAFT® garanteaza functionarea la un randament maxim pentru sisteme solare de dimensiuni mari.

Beneficii

  • Asigura aprox. 30 – 70 % din necesarul de apa calda
  • Ideal pentru integrarea in sistemul solar de incalzire a piscinelor si / sau asigurarea unei reserve de energie
  • O foarte mare eficienta la incarcarea stratificata a tanc-ului de rezerva, prin intermediul modulului de incarcare stratificata.
  • Domeniile de utilizare sunt numeroase, cum ar fi turism (hoteluri), spitale dar si asigurarea acestor facilitate in cladiri publice.

Utilizarea In Constructiile Noi

  • Apa calda proaspata si igienica, prin intermediul modulului de preparare in regim continuu (modul apa calda proaspata)
  • Prevenirea infectarii sau a formarii de Legionella in sistemul de apa calda potabila.

Utilizarea in constructiile Reabilitate

  • utilizarea optima a energiei solare in sistemul de incalzire in regim continuu a apei (faza de pre-incalzire)
  • preturi scazute de conversie prin simpla integrare in sistemul deja existent, nefiind necesar clasicul vas de expansiune.
  • eficienta mai mare decat in cazul utilizarii sistemului cu tanc de apa calda pre-incalzita.

SKR500

SKR500

Noua gama de colectoare exclusiv realizate de SONNENKRAFT, combina cea mai noua tehnologie in domeniu cu know-how-ul deja cunoscut. Noul SKR500 este primul colector realizat fara rama si cu un system de montaj foarte simplu, care permite instalarea acestuia utilizand o singura unealta standard.

MONTAJUL CONECTORILOR HIDRAULICI FARA UTILIZAREA UNELTELOR
Pentru toate aplicatiile importante, SKR500 poate fi montat doar cu ajutorul catorva unelte. Noi il numim “Plug & Flow”.

INTRODUCEREA CUVEI DE ALUMINIU
Prin utilizarea aluminiului se obtine o greutate de 38 kg. Acest lucru permite o manipulare usoara a colectorului.

DESIGN FARA RAMA
Colectorul plat, cu greutate redusa si fara rama, arata bine in toate variantele constructive.

Descarcati fisa tehnica

SK500

SK500

Indiferent daca panoul solar este montat pe acoperis sau oriunde altundeva, in ambele cazuri, SK500 reprezinta solutia ideala. Design-ul atractiv, inalta calitate si performantele deosebite, permit utilizarea acestui colector in orice conditii climaterice.

DURABILITATE MARITA
Utilizarea materialelor rezistente la intemperii asigura colectorului SK500 o functionare optima pentru multi ani.

EFICIENTA RIDICATA
SK500 asigura o incalzire rapida a apei datorita acoperirii prin vidare a suprafetei absorbante.

MULTIPLE OPTIUNI DE MONTAJ
Oportunitatea utilizarii sistemelor de montaj SONNENKRAFT permite instalarea colectorilor pe aproape toate tipurile de acoperis, indiferent de material sau unghi.

Descarcati fisa tehnica

SK500-ECO-AL

SK500

Indiferent daca panoul solar este cu montaj incastrat sau pe acoperis, in ambele cazuri, SK500-ECO-AL reprezinta solutia ideala. Design-ul atractiv, inalta calitate si performantele deosebite, permit utilizarea acestui colector in orice conditii climaterice.

DURABILITATE MARITA
Utilizarea materialelor rezistente la intemperii asigura colectorului SK500-ECO-AL o functionare optima pentru multi ani.

EFICIENTA RIDICATA
SK500-ECO-AL asigura o incalzire rapida a apei datorita materialului absorbant vidat.

DIVERSE OPTIUNI DE MONTAJ
Oportunitatea utilizarii sistemelor de montaj SONNENKRAFT permite instalarea colectorilor pe aproape toate tipurile de acoperis, indiferent de material sau unghi.

 

Descarcati fisa tehnica

IDMK-AL

IMDK

Colectorul cu montaj IN acoperis SONNENKRAFT IDMK-AL, este adecvat pentru acoperisurile cu expunere spre Sud. Colectorul va fi integrat IN acoperis, in loc sa fie montat PE acoperis.

INTEGRARE PERFECTA IN DESIG-UL ACOPERISULUI
Diferitele dimensiuni precum si posibilitatea de a monta colectorii unul langa celalalt sau unul deasupra celuilalt, ofera solutia ideala de amplasare pe orice tip de acoperis.

POT FI SUDATE SAU INSURUBATE
Conexiunile pot fi realizate atat prin sudura cat si prin insurubare.

EFICIENTA RIDICATA
Constructia perfect plana, acoperirea selectiva si structurarea suprafetei absorbante din cupru garanteaza cresterea rapida a temperaturii apei din sistem.

 

Descarcati fise tehnice

VK25

VK25

Tuburile vidate ale colectoarelor asigura un randament ridicat chiar si la temperaturi atmosferice scazute, in special atunci cand sunt folosite la sistemele cu aport la incalzire. Colectorii sunt livrati ca module prefabricate pentru montaj ca acoperis. Colectorii sunt constituiti dintr-o rama de baza, colector-distribuitor, reflector CPC, schimbator de caldura si tuburile vidate incluzand suprafata absorbanta.

FUNCTIONEAZA BINE CHIAR SI LA TEMPERATURA JOASA
Izolatia de vacuum asigura un randament crescut si obtinerea unei temperaturi ridicate - chiar si in conditii de functionare la temperaturi atmosferice scazute.

INTRETINERE USOARA
Este posibila schimbarea tuburilor colectorului VK25 fara sa fie necesara golirea instalatiei.

EFICIENTA RIDICATA
Colectorul VK25 are putere mare datorita absortiei atat a radiatiilor difuze cat si a celor oblice prin CPC cat si datorita circulatiei prin tubulatura vidata a suprafetei absorbante.

 

Descarcati fisa tehnica

GK-AL

GK-AL

Colectorul GK-AL este optimizat special pentru instalatiile mari. Poate fi montat rapid si usor de adaptat la o mare varietate de domenii.

EFICIENTA RIDICATA
Colector-distribuitorul este sudat cu suprafata absorbanta.

INSTALARE USOARA
Conectarea hidraulica si sistemul de montaj sunt special optimizate pentru a reduce timpul de montaj.

FLEXIBILITATE IN DIMENSIONARE
Colectorul GK-AL se poate usor combina si adapta la diferite tipuri de instalatii.

 

Descarcati fisa tehnica

SA-HP

SA-HP

Sistemul SA-HP functioneaza pe principiul “Heatpipe” care previne supraincalzirea. Acest sistem este gata asamblat si este compus dintr-un colector cu o suprafata inalt-selectiva si un tanc emailat, foarte bine izolat, si prevazut cu anod de magneziu. Acest sistem complet, gata asamblat, poate fi montat rapid si reprezinta solutia ideala pentru producerea de apa calda necesara micilor locuinte sau a altor locuinte care au instalat un sistem termic si la care se doreste imbunatatirea eficientei energetice. Noul design in forma de "scoica”, realizat din materiale impermeabile, confera lui SA-HP160 un aspect modern si “intelligent”.

MONTAJ RAPID
Sistemul se livreaza pre-montat.

USOR DE UTILIZAT SI DE INCREDERE
Solutia acestui sistem are la baza o tehnologie verificata si durabila. Toate componentele sunt Calitate Premium.

ACCESIBIL TUTUROR
Solutia ideala pentru producerea de apa calda in instalatiile mici.

 

Descarcati fisa tehnica

DHW

DHW

DHW este un tanc pentru stocarea apei calde usor de instalat. Este fabricat din componente tehnologic testate care-i confera durabilitate si eficienta. Dar intr-un design nou si moderen.

PLUG AND FLOW
Toate partile si componentele lui DHW sunt realizate astfel in cat sa asigure o instalare rapida si usoara.

TEHNOLOGIE VERIFICATA
Componentele utilizate si tehnologia aplicata in construirea lui DHW sunt la cele mai inaltele standarde utilizate de SONNENKRAFT.

MODEL UNIC
Design-ul lui DHW are o poveste proprie. A trebuit sa depunem mari eforturi pentru proiectarea acestuia astfel incat DHW sa arate bine si sa ocupe minimul de spatiu.

Descarcati fisa tehnica

ELB

ELB

Tanc-ul ELB pentru apa calda are o foarte mica pierdere de caldura datorita izolatiei care este turnata direct pe suprafata acestuia. Pentru cele mai mari 2 modele, izolatia poate fi scoasa, pentru a facilita transportul acestora.

PLUG AND FLOW
Toate partile si componentele lui ELB sunt realizate astfel in cat sa asigure o instalare rapida si usoara.

TEHNOLOGIE VERIFICATA
Componentele utilizate si tehnologia aplicata in construirea lui ELB sunt la cele mai inaltele standarde utilizate de SONNENKRAFT.

Inalta eficienta
Suprafata mare a schimbatorului de caldura face ca tanc-ul ELB sa fie ideal pentru utilizarea energiei soalre.

Descarcati fisa tehnica

PSR-E

PSR

Noul tanc PSR-E se dovedeste a fi foarte indicat in utilizarea energiei solare datorita imbunatatirilor aduse in privinta stratificarii. PSR800E poate fi conectat cu PS800E si PSR1000E poate fi conectat cu PS1000E.

REDUCEREA CU 20% A PIERDERILOR DE CALDURA
Utilizarea lanei care adera perfect la suprafata tanc-ului, elimina efectul de cos si asigura o mai buna izolare a racordurilor de conectare.

IMBUNATATIREA STRATIFICARII
Registru solar capsulat, o incarcare mai rapida a partii superioare a tanc-ului conduce la o mai buna si eficienta utilizare a energiei solare pentru incalzire, in perioada primavara si toamna.

INTORCEREA LINIEI DE STRATIFICARE
In noul tanc PSR-E nu este necesara o anumita stratificare si nici o mare diferenta de temperatura in interiorul acestuia.

Descarcati fisa tehnica

PS-E

PS

Tanc-ul PS-E reprezinta solutia optima pentru stocarea energiei termice la temperaturi inalte. Poate functiona ca rezerva de energie sau impreuna cu modulul de incarcare stratificata si a modulul pentru producerea de apa calda proaspata.

REDUCEREA CU 20% A PIERDERILOR DE CALDURA
Utilizarea lanei care adera perfect la suprafata tanc-ului, elimina efectul de cos si asigura o mai buna izolare a racordurilor de conectare.

PERFECT PENTRU INSTALATIILE MARI
Datorita caracteristicii de a functiona in parallel cu instalatia existenta, tanc-ul PS reprezinta cea mai buna alegre in cazul instalatiilor mari.

NOI COMBINATII
PS800E poate fi acum combinat impreuna cu PSC800E si PSR800E, iar PS1000E poate fi combinat cu PSC1000E si PSR1000E

Descarcati fisa tehnica

PSC-E

PSC

Cu noul tanc PSC-E obtineti cea mai buna stratificare a temperaturii in timpul incarcarii si descarcarii. PSC800E poate fi conectat cu PS800E iar PSC1000E poate fi conectat cu PS1000E

REDUCEREA CU 20% A PIERDERILOR DE CALDURA
Utilizarea lanei care adera perfect la suprafata tanc-ului, elimina efectul de cos si asigura o mai buna izolare a racordurilor de conectare.

CEL MAI EFFICIENT TANC
Cand tanc-ul PSC este combinat cu noile module FWM si SLM si optimizatorul de energie RAS, obtineti cea mai buna solutie posibila.

“PICIOARE” CU REGLAJ PE INALTIME (OPTIONAL)
Acest lucru permite amplasarea precisa a tanc-ului chiar si pe suprafete denivelate.
Marginea inferioara a tancului acopera picioarele, conferind un aspect placut.

Descarcati fisa tehnica

RLG-E

RLG-E

RLG-E este folosit in combinatie cu tanc-ul DHW, pentru incarcarea acestuia utilizand energia solara.

INSTALARE RAPIDA
Pompa solara si unitatea de control sunt pre-asamblate reducanduse astfel numarul de conexiuni.

USOR DE UTILIZAT
Unitatea de control are doar cateva butoane datorita , acesta necesitand o intretinere redusa.

DESIGN ATRACTIV
Noul modul este foarte compact si cu un design modern care se potriveste oricarei case.

PSKR18

PSKR18

PSKR este utilizat in combinatie cu tanc-ul PSR, pentru incarcarea acestuia utilizand energia solara. Poate produce apa calda proaspata in combinatie cu FWM si se poate integra in sistemul de incalzire.

UNITATE DE CONTROL NOUA
Panou de comanda usor si intuitiv de utilizat

O MARE PLAJA OPERATIONALA
PSKR18 poate asigura un debit prin colectori pana la 13 litrii/min (reprezentand o crestere 30% fata de modelul vechi).

SENZOR DIGITAL PENTRU DEBIT
Pe langa controlul automatic al debitului este posibila si utilizarea unui contor de energie suplimentar.

Descarcati fisa tehnica

FWM15i/30i

FMWi

Solutia de maine aste disponibila azi. Noul Modul pentru preparare apa calda igienica proaspata este un modul intelligent, prevazut cu o pompa de mare eficienta si poate utilize orice tip de apa, indifferent de calitatea acesteia. Nu este necesara stocarea apei calde, astfel se previne aparitia si dezvoltarea bacteriilor.

NOUL SCHIMBATOR DE CALDURA IN PLACI
Cupru brazat pentru apa “normala”. Otel-inox brazat pentru apa dura. Controlul inteligent al debitului asigura o rezistenta marita la coroziune.

POMPA DE MARE EFICIENTA
Pompa Grundfos Alpha este “creierul” modulului. Colecteaza informatiile furnizate de toti senzorii si controleaza toate functiile de baza in FWM.

POMPA DE CIRCULATIE INTELIGENTA
Pompa optionalapentru recirculatie poate sesiza cand in gospodarie apare necesitatea apei calde proaspete si sa furnizeze cantitatea exacta la momentul potrivit. In acest fel se economiseste energie.

Descarcati fisa tehnica

FWM150/225

FWM150 225

Modulul pentru apa calda igienica proaspata asigura producerea de apa calda igienica cu o minima pierdere de energie.

EFICIENTA RIDICATA
Modulul are o reactie de raspuns rapida pentru prepararea apei calde menajere igienica proaspata la temperatura setata.

O BUNA IGIENA
Modulul pentru preparare apa calda igienica proaspata nu prezinta riscul aparatiei de Legionella.

FUNCTIONARE ECONOMICA
Controlul vitezei de incarcare si al pompei de circulatie asigura economie de energie.

Descarcati fisa tehnica

SLM50HE

SLM50

SLM50HE este utilizat in combinatie cu tancul PSC-E-pentru incarcarea stratificata a acestuia utilizand energia solara.

UNITATE DE CONTROL CU MULTE FUNCTII
Noua unitate de control are un afisaj grafic complet si un panou de comanda usor de utilizat. Un SD poate fi folosit si pentru incarcarea de date.

INSTALARE USOARA
Plasarea conexiunilor hidraulice in partea de jos precum si sistemul de prindere cu “click” al acestora, confera noului SLM50HE o mare usurinta in manevrabilitate.

Descarcati fisa tehnica

SLM120/200

SLM120/200

Modulul de incarcare stratificata de la SONNENKRAFT permite o incarcarea stratificata a rezervorului de acumulare cu (energie) solara

PROTECTIE ANTI-INGHET
Bypass-ul din circuitul solar garanteaza ca sistemul nu va ingheta.

RANDAMENT SOLAR RIDICAT
SLM asigura incarcarea in straturi a rezervoarelor de acumulare.

ORIETARE CATRE EFICIENTA
Controlul vitezei pompei de incarcare si izolarea completa asigura economie de energie.

Descarcati fisa tehnica

HKM20

HKM20

HKM este utilizat in cadrul sistemelor de incalzire prin pardoseala si/sau cu radiatoare.

OPTIUNI DE MONTAJ
HKM poate fi montat direct pe tanc-ul PSC sau pe perete.

POMPA DE INALTA EFICIENTA
HKM este disponibil in 2 versiuni: cu pompa de inalta eficienta sau cu pompa standard.

INALTIME MAI MARE DE POMPARE
Pompa mai puternica permite compensarea unor pierderi mai mari de presiune din sistem.

Descarcati fisa tehnica

RAS20

RAS20

RAS este un modul de incalzire care favorizeaza functionarea centralelor termice in condensatie cu sistemele solare si care imbunatateste eficienta intregului system de incalzire. Functioneaza foarte bine cu “solutia retrofit”, atunci cand sunt montate sisteme solare in combinatie cu sistemele termice traditionale.

SOLUTII DE MONTAJ
RAS poate fi montat direct pe tanc-ul PSC sau pe perete (pentru sistemele "retrofit")

EFICIENTA OPTIMA
RAS garanteaza utilizarea energiei solare la eficienta maxima. Stratificarea din tanc nu este perturbata.

ECONOMII SI COMPENSATII MAJORE
Centralele termice in condensatie for furniza caldura doar atat cat este nevoie.

Descarcati fisa tehnica